Tijl Dauwe

Scenario & Regie

Terug naar cast & creatives

Tijl Dauwe

Na zijn studies Geschiedenis aan de Universiteit van Gent maakte Tijl zijn professionele debuut als acteur in Kuifje en de Zonnetempel (2001). Hij was te zien als Timon, Zazu en Ed in The Lion King in Nederland (2004-2006), was understudy voor Lumière, Lefou en D’Oncre in de Vlaamse productie van Beauty and the Beast in 2007 en understudy voor Louis in Daens, de musical (2008). Daarnaast speelde hij ook mee in Piet Piraat en de kleine Dino, Piet Piraat en het geheim van Lorre en Piet Piraat en de grote griezelshow en presenteerde hij als Hoofdpiet De Grote Sinterklaasshow in het Antwerpse Sportpaleis.

In 2010 creëerde hij de muziektheatervoorstelling Fräulein Julie. Voor Uitgezonderd. Theater schreef hij de educatieve voorstellingen De Stelling van A, Schaakmat! en LenNERD en de familiemusicals Het ijskristal van Snowakije, Jaak en de Bonenstaak en Arthur of hoe je koning kan worden en de musical Muerto! Hij regisseerde voor Festivaria de spektakelmusicals Kiss Me Kate en Titanic.

Tijl werkt al jaren als regisseur en scenarist voor de theaterafdeling van Studio 100. Hij schreef en regisseerde verschillende shows voor onder andere Piet Piraat, Mega Mindy, Ghost Rockers, Prinsessia en Maya de Bij. Hij vertaalde de scenario’s en regisseerde de dubbing voor tekenfilmreeks Wickie de Viking.

Hij werkte mee aan de spektakelmusicals 14-18, 40-45, Daens en Red Star Line en schreef en regisseerde Wickie de musical en de Ketnet-musicals Kadanza T2gether, Unidamu, Team U.P., Troep!, Knock-out en De Finale. Voor het televisieprogramma Ketnet Musical zetelde hij in de jury.