Steve Willaert

Steve Willaert is al jaren actief als producer, arrangeur en vooral componist voor film en tv. Hij produceerde muziekopnames voor artiesten als Will Tura, Natalia, Paul Michiels, Lara Fabian, The Pointer Sisters en onlangs CAPPAERT. Hij schreef arrangementen voor orkesten als The London Philharmonic Orchestra, het City of Prague Philharmonic, het Brussels Philharmonic Orchestra en voor artiesten als Toots Thielemans, Youssou N’Dour, Zucchero, Milo, Boudewijn de Groot en Jasper Steverlinck.

Hij arrangeerde voor The Night of The Proms, The Nobel Peace Prize Concert, de Koningsfeesten 40-60, De Gouden Schoen, musicals als Kuifje en de zonnetempel, Ben X, Studio 100-musicals als Daens, 14-18, Robin Hood en nu ook Vergeet Barbara en luisterde met zijn orkest tv-programma’s en liveshows op (Sterren op de dansvloer, Op zoek naar Maria, De Eregalerij, Eurovision, 50 jaar VRT, Brussel viert feest…)

Als filmcomponist schreef hij de muziek voor reeksen als Chantal, Katarakt, Vermist, Het goddelijke monster, Salamander, Eigen kweek, Undercover, De infiltrant, Delphine, The Heysel tragedy en veel andere. Films die hij van muziek voorzag, zijn onder andere De hel van Tanger, Het vonnis, F.C. De Kampioenen 2, 3 en 4, W817 en Zeppos. Hij werkt ook vaak in Nederland (filmmuziek voor Kidnep, Bumperkleef, Piece of my Heart, Hollands Hoop, Dunya & Desie, als de dijken breken) en schrijft de laatste jaren veel muziek voor buitenlandse documentaires.