Peter Van De Velde

Understudy Willy Vervaet

Terug naar cast & creatives

Peter Van De Velde

Peter Van de Velde speelde hoofdrollen in musicals als Robin Hood, Sound of Music, Oliver!, Daens, Ben X, 14-18 en Sacco & Vanzetti. Hij schitterde als Lumière in Beauty & the Beast, waarvoor hij in 2007 de Vlaamse Musicalprijs voor ‘beste mannelijke bijrol’ kreeg.

Op televisie was Peter onder andere te zien in Steracteur Sterartiest, Flikken, Recht op Recht, Hof van Assisen, F.C. De Kampioenen, Zone Stad, Dag & Nacht: Hotel Eburon, Oud België, Samson en Gert, Amika, Familie, Danni Lowinski, Amateurs, De Bunker, De geboden en als jurylid in het AVROprogramma Op zoek naar Evita. In Salamander 2 speelde hij de rol van advocaat René Kronenborg. Verder vertolkte hij van 1998 tot 2004 dokter Jan in de VTM-reeks Wittekerke. In de populaire Eén-reeks Thuis speelde Peter Jacques Pieters. In Fair Trade vertolkte hij de rol van Raf Broeckx.

Sinds 2001 is de acteur bekend bij de allerkleinsten als Piet Piraat en sinds 2015 bij de iets grotere kinderen als ranger Cooper in de Ketnetreeks Nachtwacht (beide Studio 100). Peter speelde in theaterstukken als Demonen, Play Strindberg, Amadeus, Aspe, Moord op de Oriënt Express, The Elephant Man en Henry V in een bewerking en regie van Stefan Perceval. Ook in komedies als Van de Kant in de Gracht, Taxi Taxi, Pak de Poen, De Wijkagenten, The Soundmix Show, Café Beveren en Strand van Sint-Anneke kon je Peter aan het werk zien.

In 40-45 speelde Peter de rol van Emiel Segers. In de musical Daens speelde hij de rol van Adolf Daens.