Oonagh Jacobs

Oonagh studeerde in 2011 af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen, waarna ze haar bachelordiploma behaalde op het Conservatorium van Brussel in de richting Musical. Na haar opleiding vertrok ze naar Parijs, waar ze de rol van Jemima vertolkte in de musical Cats van Stage Entertainment France. Van Parijs reisde ze door naar Nederland, waar ze op tournee ging met de musical A Chorus Line, in de rol van Maggie. In 2017 keerde ze terug naar België en ondertussen was ze onder meer te zien in: Roodkapje, Hans & Grietje, De Winterrevue, Sunset Boulevard in de rol van Betty Schaefer, My Fair Lady, als Natalie in Next to Normal, Spamalot, La Cage aux Folles, De Nachtwacht theatershow, MAMMA MIA!... Vorig jaar maakte ze haar debuut als choreografe voor de musical RENT van Deep Bridge.

Naast haar werk als musicalactrice houdt ze ervan om ook voor de camera te staan en spreekt ze af en toe reclamespots in voor verschillende merken. Ze doet ook regelmatig dubbing voor animatiefilms of series waaronder Sing 2, Encanto, Idéfix... Naast Vergeet Barbara zal ze ook in James De Musical te zien zijn op tv, in de rol van Dina Tersago.

In Vergeet Barbara maakt Oonagh deel uit van het ensemble en speelt ze de rol van Micha. Daarnaast is ze ook understudy voor Barbara.