Michiel De Meyer

Slisse Slijpers

Terug naar cast & creatives

Michiel De Meyer

Michiel De Meyer studeerde in 2015 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, in de richting Musicaltheater. Daar kreeg hij les van o.a. Jack Breikers, Harry Ruijl, Florian Boutonnier,… Met het Fontys Jazz Choir werd hij tweede op het wereldkampioenschap korenzang in Riga.

Als kind speelde hij mee in Pinokkio, Peter Pan, The Jungle Book en Hans en Grietje. Na zijn studies was hij te zien in het theater met Marie-Antoinette, The Great War Remembered, Blood Brothers, Kiss of the Spiderwoman, The Sound of Music, Joie de Vivre, Albert I, Beauty and the Beast, Toen waren er nog nul, Goodbye Norma Jean, Kiss me Kate, The Little Mermaid, The Last Five Years, Bossemans en Coppenolle, Ketnetmusical TROEP!, Mamma Mia! en Daens. Michiel speelde de rol van Louis in 40-45 en afgelopen zomer was hij te zien in Singin’ in the Rain.

Op televisie acteert Michiel in Lisa en is hij Bill, de nieuwe vriend van Samson & Marie. Eerder speelde hij mee in Ghost Rockers en was hij Arne in Thuis. De kleinsten kunnen hem kennen als Loeba in Biba & Loeba.

Hij verleende zijn stem aan de Vlaamse filmversies van Beauty and the Beast, Coco, Sherlock Gnomes, Monchichi, Ugly Dolls, Mary Poppins Returns, De Flummels , Lightyear en Disenchanted. Op het grote scherm kon je hem zien in de Duitse film Van Leeuwen en de Vlaamse film Het Tweede Gelaat. Eind 2017 werd hij de winnaar van Steracteur Sterartiest op Eén. In 2021 lanceerde hij zijn eigen band Bruurs, samen met Martijn Claes.

In Vergeet Barbara speelt Michiel de rol van Slisse en hij understudy voor Achiel en Albert.