Martin Michel

Martin studeerde af aan de Australian Ballet School en was danser in musicals, opera’s, moderne en klassieke balletten van de Victoria State Opera, de Australian Opera, het Australian Ballet en Queensland Ballet, Cats en The Phantom of the Opera. Hij groeide uit tot een van de meest toonaangevende choreografen en regisseurs in België en Nederland. Martin was verantwoordelijk voor de choreografie van onder andere 40-45, Daens, 14-18, James De Musical, Wickie, de musical, Dreamgirls, Shrek, Ben X, Oliver!, Spamalot, Jekyll & Hyde, Dracula, Kuifje en de Zonnetempel, Peter Pan, De tovenaar van Oz, Robin Hood, Doornroosje, De drie biggetjes, De kleine zeemeermin, Little Women en Kinky Boots.

Naast choreografie neemt Martin ook vaak de regie voor zijn rekening, zoals bij Josephine B., Rocky Horror Show, A Chorus Line, Sneeuwwitje, Fame, Footloose, Hairspray, Legally Blonde, The Producers, Flashdance, Goodbye Norma Jean, Grease, Kinky Boots…

In 2004 won hij voor Merrily We Roll Along een John Kraaijkamp Musical Award (beste regie en choreografie) en de Vlaamse Musicalprijs (choreografie). In 2008 ontving Martin de Vlaamse Musicalprijs (regie) voor Fame. Een jaar later won hij voor Footloose een Musical Award (regie). Hij mocht ook de Vlaamse Musicalprijs in ontvangst nemen voor Ganesha (2010) en Lelies (2012). In 2018 is hij genomineerd voor een Molière award in Frankrijk voor zijn regie van Grease.