Luc Peumans

Ontwerp licht & video

Terug naar cast & creatives

Luc Peumans

Luc studeerde af als ingenieur elektronica. Vanaf zijn humaniora was hij lid van danstheater Symbolica. Daar groeide zijn passie voor lichtontwerp. Na meer dan dertig jaar ontwerpervaring staan er meer dan tweehonderd shows op zijn portfolio. In 1999 richtte hij zijn designstudio Painting with Light op. Die is ondertussen een gevestigde waarde in de internationale leisure en entertainmentwereld.

Recente realisaties zijn de internationale arenashows Ice Age Live, Madagascar Live, Holiday on Ice Believe, Holiday on Ice Passion, de musicals Daens, 40-45, Disney’s The Little Mermaid, Beauty & The Beast, Sky, The Bodyguard, 14-18, Dreamgirls, Sonneveld, Wickie, de musical, Kadanza, Daens, Ben X, Oliver!, Daddy Cool en Alice in Wonderland. In het theater was hij lichtontwerper voor ART, Vrijdag, Hunkerig, Wie is er bang voor Virginia Woolf en Othello en voor de opera’s Carmen, Rigoletto en Nabucco.

Hij werkte mee aan megaconcerten van Niels Destadsbader, Clouseau, K3 en Natalia. Voor televisie werkte hij als lichtontwerper voor onder andere De Cooke & Verhulst Show, James De Musical, De Music Industry Awards, Het Rad en veel andere bekende producties.