Jonas Van Geel

Jonas Van Geel studeerde in 2006 af als acteur aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. 

Hij speelde onder meer in Au nom du père (Het Toneelhuis/Toneelgroep Ceremonia), 5 x kort en Zwijnen! (BRONKS) en Magic Palace (Kristal & Vanplastiek/MartHa!Tentatief). In 2008 speelde Jonas in Midzomernachtsdroom (Froe Froe) en in het daaropvolgende jaar in Sterren vallen (coproductie met De Theaterwerkplaats PCT Dommelhof). In seizoen 2009-2010 maakte en speelde hij samen met Dimitri Leue en Low Impact Man de ecologische voorstelling Tegen de lamp (Rataplan vzw). 

Samen met Steve Aernouts en Bert Haelvoet vormt Jonas de kern van het theatercollectief Het Zesde Bedrijf. In het verleden maakte dit collectief onder meer de voorstellingen De drie mannen van Ypsilanti, Haralds feestje/Liebling (beide coproductie met Monty). In 2018 toerde hij met collega Nico Sturm Vlaanderen rond met de eigen productie Gisteren was het geweldig. Hij was te zien in de musicals Peter Pan, Aladdin, Spamalot, De producers en in de succesproductie 14-18. 

In 2010 brak hij door met zijn imitaties in het komische televisieprogramma Tegen de Sterren op. Ondertussen is hij een gevestigde waarde geworden in het theater- en televisielandschap. Hij presenteerde de VTM-programma’s Lang leve, Zijn er nog kroketten?, Rodeneuzendag en Jonas & Van Geel. Muzikaal kennen we Jonas vooral van zijn project Cleymans & Van Geel, met goede vriend Jelle Cleymans. Hij speelde op televisie ook in de reeksen In Vlaamse velden, De Zonen van Van As en De Biker Boys. Hij schreef en speelde mee in Amateurs en Patrouille Linkeroever en was te zien in de films Bowling Balls, Wat mannen willen en Bad Trip. 

In 40-45 speelt Jonas de rol van Louis Segers. In 2016 presenteerde Van Geel samen met de Nederlandse Wendy van Dijk eenmalig de pilot-aflevering van het programma Holland-België. In oktober 2018 keerde het programma terug ditmaal voor een heel seizoen, Van Geel keerde terug als presentator en presenteert het ditmaal in samenwerking met de Nederlandse Art Rooijakkers. In 2019 nam hij deel in De Code van Coppens samen met Jelle Cleymans en presenteerde hij Veel Tamtam op VTM.

In het voorjaar van 2021 was Van Geel te zien in Liefde Voor Muziek waarin hij samen met Jelle Cleymans covers bracht van de nummers van Willy Sommers, Emma Bale, Ronny Mosuse, Bert Ostyn (Absynthe Minded), Tourist Le MC en Geike Arnaert. In 2022 presenteerde hij I Can See Your Voice.