Jelle Cleymans

Jelle Cleymans werd in 2002 bekend in Vlaanderen door het tv-programma Spring en de gelijknamige muziekband. In diezelfde periode was hij ook Ketnetwrapper.

Hij speelde hoofdrollen in de musicals Daens, Fiddler on the Roof, Robin Hood, 14-18, Sacco en Vanzetti, Zoo of Life en 40-45. In 2008 ontving hij voor zijn rol als Kuifje in Kuifje en de zonnetempel de Vlaamse musicalprijs voor ‘beste mannelijke hoofdrol’.

In de Vlaamse theaters was hij te zien in producties als De Muizenval, Moord op de Oriënt Express, Amadeus, Kleinkunsteiland, Ooit gewist, Pappie loop toch niet zo snel, Hommage aan Bram Vermeulen en De knechten van de koers.

Sinds 2010 schrijft hij zijn eigen muziek. Roubaix is de laatste van inmiddels vier soloalbums. Hij maakte ook de tekst en muziek voor de musical Iedereen beroemd.

Met Jonas Van Geel bracht hij inmiddels twee full albums uit onder de naam Cleymans & Van Geel. Met meerdere radiohits en gesmaakte concerten zijn zij inmiddels een vaste waarde geworden in het Vlaamse muzieklandschap.

Binnenkort zal Cleymans ook te zien zijn in de volgende Studio 100-musical Red Star Line, waar hij samen met Gert Verhulst de liedjesteksten mee voor mag verzorgen.