James Cooke

James studeerde in 2006 af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel als master in Dramatische Kunsten. Hij maakte zijn theaterdebuut in de musical Daens, waarna andere musicals volgden, zoals Domino, Geronimo Stilton, Dans Der Vampieren, Alice in Wonderland, Kiss me Kate, Wickie De Viking en de spektakelmusicals 14-18 en 40-45.

Op televisie was James onder meer te zien in de Studio 100-reeks Prinsessia als kok Basiel. Sinds 2016 is Cooke een exclusief schermgezicht van de tv-zenders Play4 en Play5, waar hij al te zien was in programma’s als Nieuwe Buren, Camping Karen & James, LEEF! en De Cooke & Verhulst Show. James en Gert waren ook 8 seizoenen lang een duo in de talkshow Gert Late Night en sinds 2017 is hij vast jurylid bij De Slimste mens ter Wereld.

Verder werd Cooke uitgeroepen tot winnaar van Dancing With The Stars in 2018. De laatste jaren zag je James vooral aan het werk als host van het bekroonde James, De Musical en het verbouwingsprogramma Extreme Makeover Vlaanderen.

In 2022 bundelde zijn theaterhuis Uitgezonderd. de krachten met Theatertainment, met het nieuwe Backstage Producties als gevolg. Naast het ontwikkelen van theater en musicals, is hij samen met Gert Verhulst, Hans Bourlon en Bob Jennes ook verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij het televisiehuis Dedsit, dat programma’s produceert voor zowel VRT, VTM als SBS.