James Cooke

James Cooke is een Vlaams televisiegezicht en theaterproducent. In 2006 studeerde hij af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in Dramatische Kunsten. Hij maakte zijn theaterdebuut in de musical Daens, waarna andere musicals volgden, zoals Domino, Geronimo Stilton, Dans Der Vampieren, Alice in Wonderland en Kiss me, Kate. In de spektakel musical 14-18 gaf acteur Bert Verbeke de fakkel door aan James voor een van de hoofdrollen, Albert. 

Op televisie is James onder meer te zien in de Studio 100-reeks Prinsessia als kok Basiel. Op VTM leerden we hem kennen als de sidekick van Jonas Van Geel. Hij is, samen met Marie Verhulst en Joyce Beullens, een van de gezichten van Studio 100 TV. Sinds 2016 is James een van de exclusieve schermgezichten van tv-zenders VIER en VIJF, waar hij al te zien was in de programma’s Nieuwe Buren, Camping Karen & James, Gert Late Night en Gert Last Year. Ook zetelt hij sinds 2017 in de jury van De Slimste Mens. James verleent op regelmatige basis zijn stem aan animatiefilms. Zo speelde hij onder meer Brilsmurf in De smurfen en het verloren dorp (Sony Pictures), een duorol met Gert Verhulst in Maya, de honingspelen (Studio 100) en onlangs kon je hem horen als een van de hoofdrollen in de nieuwe animatiefilm Small Foot (Warner Bros). 

Naast acteur en tv-gezicht is James ook theaterproducent. Samen met Bob Jennes runt hij productiehuis Uitgezonderd., waar hij verantwoordelijk is voor het artistieke reilen en zeilen. 

In 40-45 is James alternate voor de rol van Louis Segers. In 2021 was James te zien in De Cooke & Verhulst Show. In 2021 presenteerde hij het ontroerende Leef!. Van was er James de musical.  In 2022 volgde Vrede op Aarde en  sinds kort is James elke zaterdagavond te zien in Extreme Makeover Vlaanderen.