Goele De Raedt

Elisabeth Poppe

Terug naar cast & creatives

Goele De Raedt

Goele De Raedt studeerde aan het Conservatorium in Brussel en is sindsdien niet meer weg te slaan van de planken! Ze speelde (hoofd)rollen in een heleboel musicals als Romeo en Julia, Daens, MAMMA MIA!, Kiss me Kate, Titanic, Sneeuwwitje, Ganesha, Beauty and the Beast, Chaplin, Titanic en Aladdin. Zo was ze bijvoorbeeld Magda in de Duitse en Vlaamse versie van Dans der Vampieren en Killer Queen in We Will Rock You. Ze speelde mee in de Ketnet Musical Team Up en was opnieuw van de partij in de Ketnet Musical Knock-out als de ravissante Clodette.

Vanaf dit seizoen is Goele te zien op Ketnet als kunstenares Trees in Samson & Marie. Goele speelde ook verschillende gastrollen in Vlaamse series als Albert II, Skillz, Thuis, Mega Mindy, Wittekerke en Familie. Ook verleent ze regelmatig haar stem aan verschillende tekenfilms en animatieseries. Zo kon je haar horen als mama Imelda in Coco.

Haar jarenlange ervaring op en naast het podium gebruikt Goele tegenwoordig ook om mensen te coachen. Zo stond ze in voor de vocal coaching van verschillende Ketnet Musicals evenals de coaching van het programma Juf Sarah op Ketnet. Mensen begeleiden in hun passie is iets waar Goele met hart en ziel voor gaat. In 2004 won ze de Vlaamse Musicalprijs voor ‘aanstormend talent’, in 2006 voor ‘beste vrouwelijke bijrol’ voor haar rol in Beauty and the Beast en in 2012 voor haar rol in Dans der Vampieren.