Anja Van Mensel

CEO Studio 100 Benelux & Director Content Creation

Terug naar cast & creatives

Anja Van Mensel

Anja kwam in 2004 aan boord bij Studio 100. Als line producer produceerde ze verschillende reeksen en bioscoopfilms. Anja startte de succesvolle reeks Het Huis Anubis op, en later ook

de Amerikaanse versie House of Anubis voor Nickelodeon US. Als supervising producer waakte Anja nadien over de efficiënte productie van alle fictieprojecten binnen Studio 100. In 2008 werd ze afdelingshoofd Tv & Film, en dus verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de uitbouw van die afdeling, maar ook voor de inhoud van de producties. Haar verantwoordelijkheid bleef uitbreiden en zo nam ze ook de leiding over de afdeling Live Entertainment op zich. De afdeling Content Creation was geboren.

Gert Verhulst en Hans Bourlon gaven Anja in 2013 het volledige vertrouwen om CEO te worden van Studio 100 Benelux. Sindsdien is ze eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van het bedrijf in de Benelux. Naast CEO blijft Anja actief als Director Content Creation. In die functie stuurt zij dagelijks het team van scenaristen, regisseurs en artdirectors aan. Onder haar bezielende leiding wordt alle nieuwe content van Studio 100 (reeksen, films, figuren, formats, shows…) ontwikkeld. Ze slaagt er altijd in om creatieve briefings te vertalen in heldere en haalbare processen.

Anja is het interne klankbord voor alle creatieve medewerkers met wie ze samen de Studio 100-content uitbouwt. Ook voor de creatie en ontwikkeling van 40-45, Daens en Vergeet Barbara was Anja een van de stuwende krachten.