Claude De Maertelaere

Claude studeerde aan het Conservatorium van Gent en Antwerpen. Hij werkte als dirigent, trompettist, pianist, arrangeur of producer mee aan meer dan veertig musicals zoals Cats, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Into the Woods, Best of Musicals, The Bodyguard… en ook aan heel wat Studio 100-musicals in België en Nederland.

Sinds 1997 is Claude verbonden aan Studio 100, waar hij de muzikale leiding op zich neemt van talloze producties en instaat voor de muzikale en/of zang coaching van Studio 100-artiesten zoals K3, Samson & Marie en anderen. Naast Studio 100 kan je Claude aan het werk zien op vele podia en trad hij op met nationale en internationale bands en artiesten.

Als componist heeft hij verscheidene werken op zijn naam staan. Zo schreef hij onder andere klassieke werken voor orkest en piano voor de 'corporate' movies van Soudal en Van Moer, maar ook composities voor Studio 100-producties, bigband en HaFaBra.

Hij heeft een grote passie voor bigband. Zo was hij op vijftienjarige leeftijd al pianist bij de Jo Roberts Bigband en is hij momenteel lead trompettist van de Boom BigBand. Sinds 2004 dirigeert hij de Union Bigband (UB2) van Londerzeel.