Charline Catrysse

Charline Catrysse studeerde als eerste Vlaamse studente af aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater in Amsterdam. 

Na haar studies speelde ze onder andere in Pluk van de Petteflet, Dans der Vampieren, Oliver! en Fiddler on the roof. In Fiddler was zij understudy voor de rol van Yente de koppelaarster. Hierna werd Charline gecast voor de voorstelling Pauline & Paulette, waar ze alle vrouwelijke bijrollen voor haar rekening nam. Voor deze productie werd ze genomineerd voor Beste Vrouwelijke Bijrol. 

Tussen 2014 en 2019 tourde zij door Vlaanderen en Nederland als ‘Nellie’ met de kindervoorstellingen van Nellie & Cezar. Nadat ze voor een tweede keer mama werd, ging ze weer het theater in en ging ook aan de slag als stemactrice voor tekenfilms, reclame en bedrijven. Zij leent haar stem ook uit om ensemblestukken in te zingen voor verschillende musicals en CD-opnames. 

Ze was ook Whoppie, de helft van het komische West-Vlaamse konijnenduo Whoppie & Floppie in de verschillende Sprookjesmusicals. Ook speelde zij Victoria, mama van kleine Tim, in de kerstmusical Scrooge en in de voorstelling van Romeo en Julia speelde zij Angelica de verzorgster van Julia. In de productie Aladdin was ze dan weer te zien als waarzegster Lubahba. Charline is ook te zien in Daens.